tiber-mailbox600

Precies.

Over twee dagen leidt ook mijn weg erheen. Eindelijk! Dit is een trip die ik al een tijd graag wilde maken. Waarom? Ik zou bijna zeggen: Waarom niet? Rome is zo bepalend geweest voor onze samenleving. Een invloed die zowel inspirerend als beangstigend is. Rome heeft toch dikwijls gelijkgestaan aan macht. Keizers die regeerden over alle mensen in Europa en pauzen die regeerden over alle zielen. Althans, zo zagen ze het zelf graag. Dat is waarschijnlijk één van mijn voornaamste redenen waarom Rome me trekt. De schoonheid zal me ongetwijfeld raken, maar het verhaal dat ermee gepaard gaat, dát is wat het fascinerend maakt. Rome is uiterlijk mooi, maar waar is die schoonheid op gebouwd?

Ik ben benieuwd of ik iets zal leren, eigenlijk. Los van allerlei historische feitjes dan. Ik bedoel: Wat kan ik ècht leren als ik restanten van vergane macht ga bekijken? Wie weet. Als ik wijzer wordt zal ik het hier melden.

En anders komt er wel een foto van een bord pasta.