Nu ik hier enkele dagen heb verbleven, rijst bij mij ook de vraag: Zou ik hier kunnen leven? En ik merk dat het antwoord daarop dubbel is. Ik beschouw mezelf niet iemand voor een grote stad. Ook niet deze. Het is me toch al gauw te druk. Hoeveel moois Rome ook te bieden heeft, voor mij zou het eerder een bezoek-stad dan een woon-stad zijn.
Aan de andere kant, Rome heeft wel een heel prettige, vriendelijke sfeer. En dat met 2,7 miljoen inwoners. Het is gemoedelijker dan ik had verwacht en zeker beter dan Napels.
Het verkeer is ook niet zo bizar als ik verwachtte. Don’t be mistaken: ik zou hier nog steeds niet zelf willen rijden, maar als voetganger heb ik ook niet het gevoel dat ik overdreven moet opletten. De stoplichten worden zowaar gebruikt 🙂
Wil ik nog een keer terug? Absoluut. 🙂 Er is nog zoveel wat ik graag zou willen zien. Ik zou me wel van tevoren wat meer willen verdiepen in enkele specifieke onderwerpen. Een bepaalde kunstenaar of keizer, om vervolgens die zaken op te zoeken die daarover gaan. Dan voelt het wat minder “random” dan nu het geval is. Ook denk ik dat ik dan wel een hotel buiten de stad zoek en voor dagtrips de drukte induik, zodat je ‘s avonds lekker rustig buiten kan zitten.