Vandaag ben ik naar Gerace gereden, een oud stadje hier zo’n anderhalf uur vandaan. De weg erheen, is een mooie coastal ride. De stadjes waar de weg doorheen trekt zien er wel allemaal ongeveer hetzelfde uit. Bij Locri verlaat ik de hoofdweg en begin de klim naar boven. Niet veel later zie ik de eindbestemming liggen:

panorama_gerace_in_de_verte

In het dorp zoek ik een parkeerplaats op. Deze blijkt vrijwel direct naast de ruïnes van het normaanse kasteel te liggen uit -ik meen- de 13e eeuw. Er is niet veel van over, maar zo rondkijkend, is het goed te begrijpen dat de noormannen dit een strategisch geschikte plek vonden.

Een korte wandeling brengt me bij dé bezienswaardigheid van Gerace: De Byzantijnse kathedraal. (Het Romeinse Rijk werd in zijn latere jaren in tweeën gedeeld; West en oost. Het oostelijke deel, bestuurd vanuit Constantinopel, werd ook wel het Byzantijnse Rijk genoemd)

Het is best aardig, maar ik ben toch een beetje underwhelmed. Een straat verderop vind ik Piazza delle Tre Chiese; plein van de drie kerken. Ik zou eerder zeggen twee en een beetje.

gerace_minikerk

Het is een charmant plaatsje, leuk om gezien te hebben. Even buiten het stadje ligt een natuurpark. Ik besluit er een wandelingetje te maken. Dat wil zeggen: een heuvel op te klauteren. Ja, de gamer in mij heeft weer een associatie hier, hoor: Firewatch.

Hoe dan ook, het uitzicht op Gerace van bovenop de heuvel is schitterend:

firewatch_view_on_gerace

Onderweg naar huis koop ik nog wat proviand bij een supermarkt. De avond breng ik lezend door.
Ik ben overigens “Leviathan Wakes” aan het lezen, het eerste deel van The Expanse serie. Een sci-fi waarin de mensheid inmiddels Mars en een aantal manen en astroïden hebben gekoloniseerd.
Het is niet zo leuk als ik had gehoopt, maar interessant genoeg om toch telkens verder te willen lezen. 🙂 Dus dat ga ik nu ook doen!

Buona notte!

buona_notte